Laboratorieworkshops

AVAL er en platform for et kunstnerisk bæredygtigt fælelsskab og vidensdeling. Til Laboratorieworkshops inviteres kunstnere og andre interesserede borgere til i fællesskab at eksperimentere med bæredygtige materialer. Der eksperiementeres med forskellige opskrifter og materialer mens vi deler viden og erfaringer. Hold øje med AVALS kalender eller tilmeld dig vores nyhedsbrev for kommende Laboratorieworkshops og være med når der eksperiementeres med bæredygtige materialer.

Har du ønsker til hvad vi skal eksperiementere med i Laboratoriet? Så skriv til os!

Kommende Laboratorieworkshops

Laboratorieworkshop i hjemmelavet genbrugspapir af grafiker og billedkunstner Karin Foxvig

Lørdag d.17/5 kl. 13-16.30 + Søndag d. 18/5 kl. 13-16.30

Kom og vær med til at støbe dit eget papir fra grunden! Man starter med at rive en del genbrugspapir i stumper, dette lægges så i vand natten over, derefter blender man stumperne sammen med tørrede blade og blomster (som også har ligget i blød). Denne masse blandes med en masse vand, og man støber et stykke papir mellem to rammer, som så lægges ud på et stykke stof, som derefter hænges til tørre!

På grund af processen finder laboratorieworkshoppen sted over to dage i en weekend:

Lørdag d.17/5 kl. 13-16.30 samt Søndag d. 18/5 kl. 13-16.30

Sted: Det Bæredygtige Forsamlingshus, Vej 10 nummer 6 i Hospitalshaven på Frederiksberg.
Hjemmeside: detbaeredygtigeforsamlingshus.dk

Tilmelding via Billetto: laboratorieworkshop i hjemmelavet genbrugspapir

Afholdte Laboratorieworkshops

Sammen vil vi eksperimentere i tredimensionelle bæredygtige kunstmaterialer, med udgangspunkt i bogen The Chemarts Cookbook, som blandt andet bygger på grundmaterialer fra skoven. Ved laboratorieworkshoppen vil der være materialer – primært indsamlet fra Hospitalshaven - og redskaber til rådighed. Denne gang vil vi også opstille vores nyanskaffede 3D-printer og varmepresser. Det tænkes at kunstmaterialerne kommer at kunne bruges til at lave tredimensionel kunst med. Det er både en gentagelse og en udvidelse af de to forrige Bæredygtige Kunstmateriale Workshops. For hvor gang udvider vi med tre nye opskrifter. Laboratorieworkshoppen

Laboratorieworkshop 05.03.2025

Sammen vil vi eksperimentere med at lave 3-6 tredimensionelle bæredygtige materialer fra bogen The Chemarts Cookbook, som blandt andet bygger på grundmaterialer fra skoven. Ved workshoppen vil der være materialer og værktøj til rådighed til eksperimenterne. Det tænkes at materialerne kommer at kunne bruges til at lave tredimensionel kunst med. Det er både en gentagelse og en udvidelse af forårets bæredygtige Kunstmateriale Workshop. Workshoppen er for alle interesserede, nye som gamle deltagere.

AVAL holder egentlig pause end til starten af det nye år. Dette fordi vi er ved at flytte lokale til Det Lille Grønne Hus ved Det Bæredygtige Forsamlingshus. Men med denne ene workshop ønsker vi alligevel lige at holde den eksperimenterende aktivitet i gang med de bæredygtige kunstmaterialer.

Laboratorieworkshop 14.011.2024

Vi vil eksperimentere med at lave tre tredimensionelle bæredygtige materialer fra bogen ”The Chemarts Cookbook” som bygger blandt andet på grundmaterialer fra skoven. Ved workshoppen vil der være materialer og værktøj til rådighed til eksperimenterne. Det tænkes at materialerne kommer at kunne bruges til at lave tredimensionel kunst med.

Denne bæredygtige kunstworkshop er den ottende der afholdes i et samarbejde med Det Bæredygtige Forsamlingshus på Frederiksberg og Frederiksberg Kunstnerlaug og er økonomisk støttet af Frederiksberg Fonden. Workshopsrækken kommer munde ud i en bæredygtig kunstkonkurrence om et par måneder, som blandt andet vil blive offentliggjort her på Facebook. Men man er ikke forpligtiget til at deltage i konkurrencen for at delte i workshoppen.

Laboratorieworkshop i bæredygtige kunstmaterialer

07.05.2024

LABORATORIEWORKSHOP OM BÆREDYGTIGE MATERIALER VED KEA

22. november 2023

En workshop ved KEA om alternative biobaserede materialer, med fokus på bioplast.

Adjunkt Mette Marko vil vise rundet i KEA’s Materiale Biblioteket og Boksen med rå materialer og tale om det svære ved at arbejde med cirkulær økonomi og bæredygtighed i forhold til materialer.

Derefter vil der være workshop på laboratoriet i plastik lavet ud af mælk . Derudover vil Mette Marko vise en basis opskrift på bioplastik af agar agar (tang), som man efterfølgende kan afprøve hjemme.

www.materialdesignlab.dk
www.kea.dk

I samarbejde med Det Bæredygtige Forsamlingshus på Frederiksberg (https://www.detbaeredygtigeforsamlingshus.dk),
Frederiksberg
Kunstnerlaug og finanseret af Frederiksberg Fonden

2023-2024 afholdt AVAL nogle bæredygtige kunstworkshops i et samarbejde med Frederiksberg Kunstnerlaug som bl.a. kan ses her:

Diskussionsworkshop om Bæredygtig Kunst

14. marts 2024

Tilmelding via Billetto: https://billetto.dk/.../diskussion-om-baeredygtig-kunst...

Vi vil sammen diskutere hvad bæredygtig kunst er og kan være. Hver deltager må meget gerne vælge et bæredygtigt kunstværk eller kunstner som de kan fremlægge på max 5 min. Hvis man vil så skriv det gerne til katjaserber@gmail.com så vi har en ide om hvor mange der gerne vil fremlægge. Man må også meget gerne diskutere uden oplæg eller bare komme og se og lytte med

Arrangementet foregår ved Frederiksberg Hospitalsgrund men i et nyt lokale end de tidligere arrangementer: Vej 5 nummer 5

OPLÆG OG DISKUSSION

15. JUNI 2023

VED KURATOR OG KUNSTHISTORIKER CHRISTOPHER SAND-IVERSEN

CHRISTOPHER SAND-IVERSEN meldte fra en time før workshoppen, så vi lavede i stedet for en kontemplativ tegneworkshop

Ved denne workshop kan du møde kurator og kunsthistoriker Christopher Sand-Iversen, der holder et spændende oplæg om: "Bæredygtighed og dens begrænsninger: Om kunstens potentialer og hvorfor den enkelte kunstner ikke kan løse det hele". Oplægget lægger op til en fri samtale mellem deltagerne om bæredygtighed, materialer og kunst. Du er velkommen til at komme og lytte til oplægget helt gratis.

For at deltage i selve workshoppen kræver det at du tilmelder dig på Billetto:

https://billetto.dk/organiser/manage/events/825068/edit/basic

PLAN for torsdag d. 15/06:
17:00: Oplæg diskussion ved kurator og kunsthistoriker Christopher Sand-Iversen 18:00: Aftensmad for workshopsdeltagere
18:30: Workshop: Vi arbejder med skitseideer til bæredygtig kunst

Denne workshop er den anden i en række af 6 workshops som løber fra slut april frem til oktober 2023.
Under workshoprækken vil bæredygtige materialer og kunstværker blive gennemgået af oplægs- og workshopsholdere. Der vil løbende være diskussion blandt deltagerne om hvad bæredygtig kunst er. Ud fra det vil vi arbejde i bæredygtige materialer lige fra genbrug af husholdningsemballage til testede forgængelige og holdebare materialer, til brug i både to- og tredimensionelle værker. Der vil blive arbejdet fra materiale-test - processer til mere færdige skitser og værker.

Undervejs samt efter den samlede workshopsrække vil der være udstilling af delproduktioner og eventuelle færdige værker ved Det Bæredygtige Forsamlingshus samt ved Frederiksberg Hospitalsgrund.

Tilmelding til workshoppen er nødvendig men koster intet. Dette kan gøres via facebook
Adresse for afholdelserne i Det Bæredygtige Forsamlingshus: Stockflethsvej 2, Frederiksberg

BÆREDYGTIG KUNSTWORKSHOP med HUSHOLDNINGSEMBALLAGE

30 april 2023

Tilmelding via Billetto
https://billetto.dk/.../baeredygtig-kunstworkshop...

Der gøres opmærksomt på at man ved tilmelding melder sig på workshop 1 (af 6) som er 2 dage - lørdag d.29/4 og søndag d.30/4 - begge dage fra kl 10.00 til 16.00

Denne workshop er den første i en række af 6 workshops som kommer at løbe fra slut april frem til oktober 2023, og som løbende vil blive slået op som enkelt workshops man kan tilmelde sig via Billetto. Der kommer ca at kunne deltage 15 personer per workshop. Man må meget gerne deltage i hele workshopsrækken.
Ønsker man kun at deltage i oplæggene hvor der kan deltage en del flere kan man skrive til Katja Iris Dinesen Serber via Messenger eller via email på katjaserber@gmail.com

Beskrivelse:
Under workshopsrækken vil bæredygtige materialer og kunstværker blive gennemgået af oplægs- og workshopsholdere. Der vil løbende være diskutioner blandt deltagerne om hvad bæredygtig kunst er. Ud fra det vil vi arbejde i bæredygtige materialer fra genbrug af husholdningsemballage til testede forgængelige og holdebare materialer, til brug i både to- og tredimensionelle værker. Der vil blive arbejdet fra materiale-test- processer til mere færdige skitser og installationer.
Undervejs samt efter den samlede workshopsrække vil der være udstilling ved Det Bæredygtige Forsamlingshus samt ved Frederiksberg Hospitalsgrund af delproduktioner og eventuelle færdige værker.

Adresse for afholdelserne i Det Bæredygtige Forsamlingshus:
Stockflethsvej 2, Frederiksberg

Se eventuelt mere om om Det Bæredygtige Forsamlingshus:
https://www.facebook.com/detbaeredygtigeforsamlingshus